lördag 23 maj 2009

Temaläger 21-24/5

Vi började vår resa på Kulladals IP och en och en halv timme senare rullade bussen in i Hästveda, närmare bestämt Barnens by, Möllestugan. Det tog inte lång stund innan alla hade hittat en sovplats.

Nu ska vi grilla korv och sen ska vi bada. Vi får väl se hur många som vågar hoppa i…

Nästan alla doppade tårna, men det var inte många som njöt, utan de flesta kom uppspringande skrikandes.

Maten på detta lägret är riktigt god, till mellanmål fick vi t.ex fruktsallad med glass och till kvällsmat serverades kyckling- och nudelwok. När allt nu är uppätet och timmen har blivit sen är det dags för “god natt”- saga; “Varför är det så ont om Q?” av Hasse Alfredsson.

GOD NATT!!


Efter en god natts sömn var det dags att återigen möta dagens ljus!

Frukost intogs och efter det var det dags för samling…
Det blev en massa lekar; Dirigenten, katt och råtta, krampjätt, en pjätt där vi när vi blev tagna skulle hålla fast i varandras händer för att sen kunna fånga resten av gruppen…

Efter lunch begav vi oss ännu en gång ner till Lursjön för att än en gång bada i de iskalla vattnet! Brrrr… En rejäl gruppkram var det enda som kunde hålla oss varma!!!

När vi kom tillbaka satte vi oss och pysslade, spelade spel och kortspel eller löste korsord.

Till middag grillade vi grillskivor och åt pommes sen var det pyjamasdags igen! Fram med boken!
Vi fortsatte att läsa sagan som handlade om “Boven“, hunden Q, Pim och Johansson! Imorgon får vi veta slutet… Vi väntar med spänning på när Karolina ska fortsätta läsa…

GOD NATT!!


Ytterligare en dag gryr! Frukost och….. Bara en massa regn!!! Usch vad trist! Men vi kan hitta på en massa kuligheter i alla fall. Vi plockade fram snören och gjorde massor av olika “Kumihimo” (=japanska konsthantverk), spelade spel och kortspel…Efter lunch delade vi upp oss i grupper; en “duka”- grupp, som dekorerade både rum och bord, en “mat”- grupp, som fixade alla tillbehör till en festlig tacomiddag och en “bak”- grupp, som gjorde jättegoda kladdkakor, inför festen ikväll.

När vi hittat på en massa aktiviteter och förberett inför kvällen gick vi för sista gången det här lägret ner till vattnet för ett sista dopp! Och det var lika kallt den här gången som förra och förrförra…Det blev en helt fantastisk fest med god mat, dans och roliga lekar. Vad sägs om ”Ryska posten”, där man får både kramas och pussas… och ”Land, stad, vatten”, där det gäller att komma på de klurigaste namnen på olika saker för att få mer poäng än de andra lagen?
Nu har Karolina och Anna läst klart boken, och vi kan avslöja att den hade ett lyckligt slut.

GOD NATT!!

1 kommentar: