lördag 10 oktober 2009

Planeringsläger 2-4/10

Lägret på Backagården började med korvgrillning. Det var en fin, men kall, kväll. Kylan gjorde att barnen snabbt försvann tillbaka in i stugorna.

Efter en kväll och natt av getingstick blev det äntligen morgon. Barnen var snabba med att berätta, och visa sina stick, för personalen. Självklart skulle vi inte behöva bo kvar i stugan, men var skulle vi ta vägen. Alla stugor var uthyrda. Backagårdens personal är fantastisk och lyckades trycka in oss i hotelldelen. Barnen var överlyckliga. Det spelade ingen roll att några var tvungna att ligga på madrasser på golvet. Problemet var nu att madrasserna och packningen skulle flyttas från stugan till hotellet och regnet öste ner. Men problem är till för att lösas. Skyttetrafik med bilar var vår lösning J.

Det regnade hela lördagen så på förmiddagen var vi inne och sjöng och lekte lekar. På eftermiddagen tog vi på oss regnkläderna och gick en stationsrunda i skogen. Vi fick berätta vilka läger vi ville åka på och vad vi ville göra där. Vi hoppade rep, spelade ”gurka”, hittade på en sång…

På lördagskvällen samlades vi i en av stugorna och mös. Vi sjöng sånger och lyssnade på en godnattsaga.

På söndagen var det dags för städning… för alla andra J. På hotellet ingår nämligen städningen!!! När alla andra var klara samlades vi för att gemensamt planera hur vi vill att Unga Örnar Skånes planering ska se ut nästa år. Självklart hann vi även med lite sång och lek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar