söndag 6 december 2009

Julläger 4-6/12 2009

I år firade vi jul på Hörrs Nygård utanför Sjöbo. Efter en timmes körning (ner om Ystad) kom vi äntligen fram. Efter lite energitillskott i form av kvällsmacka satte vi igång med allt julbestyr.
Det pysslades, bakades pepparkakor, målades bordsplaceringar och mycket mer. Efter allt arbete var det skönt att krypa ner i sovsäckarna och få sova gott.


Klockan åtta var det dags att stiga upp igen. Dagen började med en god och stadig frukost och sen fortsatte julstöket. Skulle vi hinna bli klara med allt var det bara att hugga in. Julgransdekorationer och bordsdekorationer tillverkades i
massor, kakor bakades, köttbullar rullades, godis tillverkades och ljus dekorerades. En grupp begav sig ut i skogen och högg en gran som sedan kläddes så fint.

När allt var klart slog vi oss alla ner och njöt av en härligt god julfika. Den bjöd på pepparkakor, klenor, rullrån, mjuk pepparkaka och glögg.
Vad är en julfest utan dans kring granen och sång? I två stora ringar dansade 60 barn och vuxna runt vår fina julgran. Det var både roligt och varmt. Därefter sjöng vi julsånger. När vi sjunger
som bäst bankar det på dörren och tomten kommer på besök och alla snälla barn (det vill säga alla) fick julklappar.


Efter all dans, sång och uppståndelse började magen göra oss påminda om att det var dags för mat. Ett stort och väldoftande julbord dukades upp. Nu var julstämningen på topp.


Kvällen avslutades med ett eget tillverkat gottebord. Det innehöll bl. a. knäck, dajm, ischoklad och marsipan.


Julfesten blev perfekt och trötta, nöjda och glada kröp vi ner i vara sovsäckar.Många av oss somnade innan vi hann lägga huvudet på kudden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar