tisdag 23 februari 2010

Vintersportläger 22-26/2 2010

Måndag
Efter 30 minuters försening var vi äntligen på väg till Höör för att tillsammans med våra örnkompisar tillbringa lovet på ett vintervitt Backagården. Vi brukar säga att vi inte gör något annat än äter när vi är här, men måndagen tog priset. Eller vad säger ni om frukost kl. 10.15 och lunch 11.30? Dagen fortsatte med sång, lek, pyssel och pulkaåkning.

Tisdag
Nu har OS nått metropolen Höör och första grenen ut var "Snowracer". Vinnaren i juniorgruppen var Mike tätt följd av vår egen Johan. Seniorguldet delades mellan Uffe och (än en gång) vår egen Cissi. Ett stort grattis till alla deltagare som gjorde en fantastisk insats.

Onsdag
Nu har vinter-OS i Höör gått in på sin andra dag, och grenen var "Pulkstafett". I åldersgruppen 0-9 år vann lag 3, där vi hittade våra egna deltagare Mathias och Julia. Även i åldersgruppen
10-100 vann lag 3, där Ellenor och Nathalie höll Oxies fana högt.

Vänskapen var stor mellan lagen, så efter tävlingen blev det en mysig gemensam skogspromenad. Mitt i skogen hittades en backe som var rolig att åka pulka i. När man hitta en sådan backe är det kriminellt att inte åka i den. Eftersom ingen av oss är kriminella stannade vi och åkte en stund. :-)

Eftermiddagen har mest bestått av avkopplande aktiviteter som spel och filmtittande. En perfekt uppladdning inför morgondagens aktiviteter.

Torsdag
Tredje och sista dagen av OS bestod av ett nervkittlande triatlonlopp. Skidåkning, snöbollskastning och pulkaåkning. Guldet gick till vår egen Johan. Grattis!!!

Efter lunchen hitta en del av Oxiedeltagarna fram till lådorna med fleece och började sy "Jokermössor". Det blev ett hårt och intensivt arbete men en och annan skadad finger, men det var värt allt besvär, för mössorna blev jättefina.


Fredag
Nu gällde det att sy klart allt man hade börjat på, för ingen vill väl tex. gå omkring med en halv mössa :-) Efter lunchen städade vi stugorna och sen blev det sång och lek i väntan på bussen.

2 kommentarer:

  1. Tusen Tack!!!!! för allt engagemang. Johan är jättenöjd med lägerveckan, och ser redan fram emot nästa läger!
    Vänliga hälsningar från Johan med familj

    SvaraRadera
  2. Tack för denna veckan !! (:

    SvaraRadera