lördag 27 juni 2009

Sommarläger i Midingsbråte 27 juni - 4 juli

Lördag
Efter en lång väntan på bussen kom vi äntligen iväg. Ett par timmar senare anländer bussen till Midingsbråte i Småland. Vi började med att äta pannkakor, sen var det dags att installera oss i tälten (som någon snäll själ hade satt upp till oss). Oxie bor i by 2. Imorgon ska vi tillsammans hitta på ett namn till vår by. Det är mycket som ska fixas första dagen, så fast än det var varmt blev det inget bad. Det fanns helt enkelt igen tid till det. Inga sura miner här. Har ledarna inte tid att följa med och bada, kan man alltid spela badminton, kasta freesbee, eller så samlar man ihop ett gäng
kompisar och spelar fotboll. Klockan åtta kom ett carnivalståg och hämtade upp oss i byn. Nu var det nämligen dags för invigning. Vi sjöng och lekte lekar.
Nu har mörkret lagt sig över lägerområdet och barnen sover sött.
Godnatt!


Söndag
Byns namn blev ”Salta pinnar”. Det röstade vi fram på morgonens bysamling. Där fick vi även
reda på dagens program. Eftersom solen sken från en molnfri himmel fanns givetvis bad med.

Vi hade även dagen på oss att bygga en portal som speglade byns namn. Det var ingen som orkade bygga under dagen, så när värmen börjat ge sig satte vi igång. Givetvis är vår portal byggd av pinnar med salt på!!!Måndag

Vår by vann portaltävlingen!!! Juryn tyckte att den var välarbetad, mest kreativ och genomtänkt med tanke på byns namn.

Varje år trycker vi en lägertröja och det var det dags för idag. Eftersom vi bor på en fotbollsplan föreställer årets tryck just en fotbollsplan. Alla deltagare får vara med och trycka sin tröja och alla blev nog nöjda, för tröjorna blev jättefina.

Självklart blev det även en runda ner till badet idag. Vad ska man annars göra när solen gassar.


Tisdag

By 1, Surcity, utmanade oss på fotboll. Eftersom det var lite fler moln på himlen idag gick det utmärkt att röra sig utan att svimma av värmeslag ;). Det var en jämn och spännande match som slutade 6 – 5 till oss!!!

Lagom till lunch kom regnet och en timme senare kom åskovädret. Det drog dock över på ett par timmar och sen tittade solen fram igen.

Ikväll har vi haft disco och då fick man vara uppe till 23!!

God natt!


Onsdag

Igår var Smålandsposten här och tittade, så gå in på www.smp.se/nyheter/tingsryd och läs om vårt läger.

Sol, sol, sol, vilket innebär bad, bad, bad. Vad skulle vi har gjort utan Mien, dvs sjön som i badar i? När eftermiddagen kom tog den med sig molnen och åskan, men idag slapp vi ovädret.

Ikväll har vi haft nostalgikväll, med allsång, lekar och grillning.

Nu är det dags för godnattsagan och sen väntar sömntåget.


Torsdag

Många av oss vaknade som vanligt tidigt av att det var 100 grader i tältet. Detta läger har

verkligen varit varmt. På förmiddagen hade vi vattenkrig och på eftermiddagen gick vi ner till sjön och åkte färgkana. Det blev många kladdiga och färgglada barn (och vuxna). Det är inget sommarläger om vi inte åker färgkana.

Ikväll har vi firat ”Alla barns födelsedag”. Detta gjorde vi med sång, lek, glass och jordgubbar.Fredag

Med blandade känslor närmar lägret sig sitt slut. Det ska bli jätteroligt att få träffa mamma, pappa och syskon igen och bara tanken på att få krypa ner i sin egen säng gör en glad. Samtidig har vi jätteroligt och kommer sakna våra nya kompisar otroligt mycket.

Eftersom det var sista dagen idag tog vi oss ner till sjön inte bara en gång utan två. Andra gången fick vi dock skynda oss upp, för då kom åskovädret. Kvällen blev dock fin och vår avslutning kunde genomföras som planerat. Det var talangshow och prisutdelning.

Nu är det snart dags för den årliga spökrundan. Precis som med färgkanan så är det inte sommarläger utan spökrunda.

3 kommentarer:

 1. Härligt att höra att ni kommit på plats och att lägret börjat på ett bra sätt. Hoppas vädret fortsätter att vara lika fint.
  Eva & Roland

  SvaraRadera
 2. Oj vad kul ni verkar ha!
  Vi här hemma är riktigt avundsjuka.
  Axel och Ebba hälsar till sin storebror Emil!!
  kram Ninna o Stefan

  SvaraRadera
 3. hoppas ni får det roligt och har tur med vädret dem sista dagarna. Det ser ut som om ni har vädligt kul på bilderna.

  SvaraRadera